20 Mart 2015 Cuma

KINGSMAN: GİZLİ SERVİS (2015) | Bilenadamlar Eleştiri

 kingsman-gizli-servis-2015-bilenadamlar

Kingsman: Gizli Servis
  Sizi aksiyon ve maceraya doyuracak aynı zamanda ise kahkahalara boğacak olağan dışı bir yapım...
    Üst düzey gizliliğe sahip bir birim olan "Kingsman", üyelerini yetiştirmek için bir hayli zor eğitimler vermektedir. Bu eğitimler sırasında bir üye yaşamını kaybeder ve bu gizli birim üyenin ailesine bir madalya takdim eder. Bu madalya bir defaya mahsus yardım isteme hakkı sunmaktadır ve üyenin küçük oğlu "Eggsy (Taron Egerton)" için hayatının dönüm noktası olacaktır...
Film aşırılıklar üzerine kurulmuş bir yapımdı. Aksiyon, macera, gizem, komedi gibi bütün unsurlar aşırı dozda verilmişti seyirciye. Film çekilen her sahnenin hakkını vermiş, izlerken hiç sıkılmıyorsunuz her sahnede bir hareket bir komedi bir heyecan bulabilirsiniz. Aşırı bir film demiştik zaten, karakterlerde aşırılık konusunda çok iyi, hepsi marjinal ve fantastik kişilikler. Taron Egerton'un oyunculuk adına iyi iş çıkardığını söyleyemem, fakat Colin Firth ve Mark Strong'un oyunculuk adına çok iyi performans sergiledikleri bu yapımda Samuel L. Jackson peltek rapçi stiliyle kötü adamı bizlere sevdirmeyi başardı. Film bize iyi ve kötü karakterleri aynı anda sevdirmeyi başarabilmiş tuhaf bir örnekti aynı zamanda. Aslında bu filmde en çok çılgınlıkları sevdim diyebilirim. Bir "Sin City + Bourne Üçlemesi + Bond Filmleri" rüzgarı esmişti adeta. Senaryoda bu neden oldu, şu nasıl oldu gibi detaylara takılmamanız gereken bir film. Seyir zevki çok yüksek, kurgu, görüntü kalitesi muhteşemdi. Dünyayı (sözde) kötülüklerden arındırma adına düzenlenen girişimi engelleme çabasını komedi tarzına yakın bir dille işlemiş Matthew Vaughn. Filmin son sahneside ayrıca mükemmeldi ben gülmekten alamadım kendimi. Spoiler vermek istemiyorum fakat deyinmeden edemicem, dünyayı kurtarmanın karşılığı ne olabilir sorusuna çok farklı bir bakış açısıyla cevap verilmiş..
Artısıyla eksisiyle güzel bir filmdi. Sanatsal kaygı taşımayan bireyler için film tavsiyem izlemeniz yönünde olacaktır..
                                                                                                                                      Ö.Fırtın
IMDB: 10/8,2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder