31 Mart 2015 Salı

TÜRKİYE GENELİNDE YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİ!

KESİNTİYE SEBEP OLAN O SANTRAL...

Elektrik Kesintisi Sadece Van'da Yaşanmadı, Nedeni ?..

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği'nden (GAZBİR) elektrik kesintileriyle ilgili acil uyarı geldi !.. 

 turkiye-genelinde-yasanan-elektrik-kesintisi




   Türkiye'nin dört bir yanında saat 10:36'dan itibaren elektrik kesintisi yaşandı. Kesintinin nedenine dair değişik söylentiler var. Ancak kuvvetli gerekçelerden biri de İskenderun'da kurulu gücü 1200 megavat olan Atlas Termik Santral'in devreden çıkması olarak gösteriliyor. Elektrik Mühendisleri Odası yetkilileri, merkezi bir yönetim olması gerekirken parçalı bir yapı nedeniyle sistemin tamamının etkilendiğini açıkladı.
   Ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşanmadığı tek il olan Van' da enerjinin İran üzerinden alındığı için kesintiden etkilenmediği bildirildi.
   GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan elektrik kesintileri ile ilgili şu uyarıyı yaptı; "Türkiye genelinde doğal gaz kullanmakta olan tüm doğal gaz abonelerimizin bu süreçte alması gereken bazı güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Öncelikli olarak elektrik kesintisi olduğu andan itibaren, elektrikle çalışan doğalgaz yakıcı cihazlarının tamamının kapalı konuma getirilmesi gerekmektedir. Elektrik arzı tekrar sağlandıktan sonra, yakıcı cihazların 15 dakika süreyle kesinlikle çalıştırılmaması gerekmektedir. Bu tedbirlerin alınması doğalgaz tüketicilerimizin can ve mal güvenliği ve elektrik şebekesine gelecek yükler açısından büyük önem arz etmektedir".
Kaynak : Radikal  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder