19 Mart 2015 Perşembe

WINDOWS 10, HAZİRANDA ÇIKIYOR ! | Bilenadamlar Teknoloji

WINDOWS 10'A DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER (SİSTEM GEREKSİNİMLERİ)...

http://bilenadamlar.blogspot.com.tr/2015/03/windows-10-haziranda-cikiyor.html#more

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'un çıkış tarihi kesinleşti. 190 ülkede ve 111 dilde satışa sunulacağı belirtildi...

Microsoft yaz aylarında Windows 10'u kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor. Windows’un başında bulunan Terry Myerson, Haziran ayında Windows 10’un kullanıcıların hizmetine sunulacağını belirtti.


Orjinal Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları, işletim sistemlerini Windows 10’a ücretsiz olarak yükselterek bir yıl boyunca kullanabilecekler.
Yeni Windows 10, bilgisayar, telefon, tablet, televizyon ve hatta phablett dahil birçok farklı platformda çalışabilecek bir işletim sistemi olacak. Aynı zamanda bu cihazlar için tek bir uygulama mağzası olacak. Örneğin, bilgisayarınıza indirdiğiniz bir uygulamayı isterseniz telefonunuzada indirebileceksiniz.

Kullanılan platforma göre arayüz değişikliği sunan Windows 10, klavye ve mouse kullanılan bir cihazda klasik bir masaüstü arayüzü sunarken, tablet kullanılırken işletim sistemi tablet moduna geçerek klavye ve mouse'u devre dışı bırakacak ve tamamen dokunmatik arayüze geçiş yapacak.


Windows 10'un dikkat çeken bir diğer özelliği ise, Windows 7 işletim sisteminde olduğu gibi klasik başlat menüsünün  geri gelmesi oldu. Windows 8'deki bu eksikliği Windows 10'da tekrar geri getirmeleri kullanıcıları memnun edicek gibi görünüyor.

Windows 10'un sistem gereksinimleri Windows 8 ile aynı olacak. Yani Windows 8'i bilgisayarlarına kuranlar Windows 10'u da rahatlıkla kurabilecekler. Yinede Windows 8'e gire Windows 10 sistem kullanımı konusunda oldukça mütevazi bir işletim sistemi gibi görünüyor.

32 Bit Sürüm için:

1GHz  PAE, NX ve SSE2 komutlarını destekleyen işlemci ( Pentium 4 ya da AMD Sempron )
1Gb RAM
16 GB HDD alanı
DirectX 9 destekli ekran kartı ( WCDDM Sürücüsü içermeli )
 
64 Bit Sürümü için:
 
1GHz  PAE, NX ve SSE2 komutlarını destekleyen işlemci ( Pentium 4 ya da AMD Sempron )
2 GB RAM
20 GB HDD alanı
DirectX 9 destekli ekran kartı ( WCDDM Sürücüsü içermeli )

Windows 10'un kurulum ekranıda eski işletim sistemlerine göre değişiklik göstermiş. Yeni kurulum ekranı ilerleme durumunu, ekranın ortasında dairesel ilerleme çubuğu ve ortasındaki yüzde şeklinde gösteriyor. Ekranın en tepesinde Türkçe çevirisiyle "Windows 10 Teknik Önizleme Yükleniyor" yazarken, onun hemen altında daha küçük bir yazı tipiyle PC'nin birkaç kez baştan başlayabileceği söyleniyor. Ekranın en altında ise farklı kurulum işlerinin ilerleme yüzdeleri gösteriliyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder